Seton från 7mesh är (precis som Assos Mille GTS) ett plagg för dagar när säsongerna går in i varandra och som är ett mellanting mellan en jacka och en tröja. Seton är gjord i 7mesh nya material WTV (Wind Thermal Ventilation) som är vindtätt och andas men även är isolerat. Hela plagget är gjort i samma material. Den yttre delen håller alltså kylande vind ute medan den inre delen består av ett våffellikande isolerande material som gör att man behåller en del värme. WTV-materialet är däremot varken vattentätt eller vattenavstötande.

På ryggen hittar man en lite unik konstruktion för fickorna. Tre fickor samt två med dragkedja hänger i vad som kan liknas vid en separat liten flik. Tanken är att tröjans passform inte ska påverkas av att man har massa prylar i fickorna. Hela panelen med fickor är även gjord i ett reflekterade material. Med sin isolerade insida ger Seton en mysig och bekväm känsla, som känns bra även direkt mot huden. Att materialet är stretchigt bidrar till den sköna känslan i detta plagg, som funkar lika bra som jacka med ett underställ under eller som en tröja som man bär direkt mot huden.

Seton har på kort tid blivit vinterns favvoplagg nr 1, särskilt då vintern i södra Sverige mest bjudit på temperaturer strax över nollan. Jackan är otroligt mångsidig och funkar både för lugnare pass då man behöver behålla värmen och mer högintensiva pass när plaggets andning blir viktigare. Hur varm man behöver hålla sig reglerar man lätt med vilka eller vilket plagg man har under. Kort och gott, ännu en fullträff från 7mesh.

Ca pris 2000 kr

Länk till 7 mesh

Share.
Leave A Reply