Det är kanske just i övergången mellan säsonger som det är som svårast att klä sig – som när sommar blir höst eller vinter blir vår. Vädret är lite ostadigt och temperaturen ligger mellan 5–10 grader – för varmt för en jacka men på tok för kallt för armvärmare och väst. Mille GTS från Assos är ett perfekt plagg för just detta lite knepiga väderläge. Men även om den har ordet ”jacka” i namnet är detta egentligen mer ett mellanting mellan en jacka och en tröja.

Som vanligt när det gäller Assos är kvaliteten helt enastående, inte en söm ser det minsta knepig ut. I plagget hittar man tre olika material. Materialet som är neonfärgat heter Airblock 888, ett ofodrat och stretchigt vindstoppande material som andas väldigt bra. På ryggen hittar man ett tunt närmast meshliknande material, och i ärmarna och kragen hittar vi ett fodrat spandexmate-
rial som även är lätt vattenavstötande.

Passformen är tajt – vi skulle nog vilja klassa det som en så kallad ”racefit”. På ryggen hittar man tre djupa fickor där sakerna håller sig på plats. Vi kan dock sakna en ficka med dragkedja, för det är aldrig fel att veta att värdesakerna inte hoppar ur av misstag.

Detta är däremot inte ett plagg man tar av och på, som en tunn vindjacka, för Assos Mille GTS är ingen packbar historia. Men det är ju inte heller tanken. Detta plagg är designat för att hålla en varm samtidigt som det andas, även under ganska hög intensitet, så att man också håller sig torr. Det ska alltså inte åka på och av.

Assos Mille GTS är ett bra och genomtänkt plagg med smarta materialval och en konstruktion som gör att det funkar bra de där dagarna när vädret är lite knepigt.

Ca pris 2500 kr

Länk till Assos

Share.
Leave A Reply