canyon_spectral_cf_online_banner

Henrik Orre var tidigare kock åt cyklisterna i Team Sky och det här var en av de populära skapelserna han rörde ihop åt proffsen i laget. Enkel att göra, lätt att äta och laddad med energi. Testa själv, vi lovar att du kommer att bli såld. En sats ger cirka 20 goda energikakor – som kostar ungefär lika mycket som en enda kaka i butiken.

Riskaka
Cirka 20 energikakor
En storfavorit bland cyklisterna i Team Sky – enkel att göra, lätt att äta och ger en massa energi. En sats ger cirka 20 goda energikakor och kostar ungefär lika mycket som en enda kaka i butiken.

  • »  500 g carnaroliris (risottoris)
  • »  8 dl vatten
  • »  4 msk kokosolja
  • »  2 tsk kanel
  • »  3 msk kokossocker
  • »  300 g Philadelphiaost (färskost)
  • »  1 dl agavesirap Har du en riskokare? Använd den!
  1. Koka upp ris, vatten, kokosolja, kanel och kokossocker.
  2. Låt koka tills allt vatten kokat in.
  3. Vänd i färskosten i riset medan det fortfarande är varmt.
  4. Blanda i agavesirapen och rör om ordentligt.
  5. Häll allting i en 3-liters plastpåse med zip-lock.
  6. Platta till påsen och låt den ligga i kylen över natten.
  7. Ta ut påsen ur kylen, lyft ut risblandningen och skär den i bitar om cirka 5 x 5 centimeter.
  8. Packa in bitarna i aluminiumfolie.
  9. Ut och cykla med kakan i fickan!
Share.
Leave A Reply