Henrik Orre var tidigare kock åt cyklisterna i Team Sky och det här var en av de populära skapelserna han rörde ihop åt proffsen i laget. Enkel att göra, lätt att äta och laddad med energi. Testa själv, vi lovar att du kommer att bli såld. En sats ger cirka 20 goda energikakor – som kostar ungefär lika mycket som en enda kaka i butiken.
Riskaka
Cirka 20 energikakor
En storfavorit bland cyklisterna i Team Sky – enkel att göra, lätt att äta och ger en massa energi. En sats ger cirka 20 goda energikakor och kostar ungefär lika mycket som en enda kaka i butiken.
- » 500 g carnaroliris (risottoris)
- » 8 dl vatten
- » 4 msk kokosolja
- » 2 tsk kanel
- » 3 msk kokossocker
- » 300 g Philadelphiaost (färskost)
- » 1 dl agavesirap Har du en riskokare? Använd den!
- Koka upp ris, vatten, kokosolja, kanel och kokossocker.
- Låt koka tills allt vatten kokat in.
- Vänd i färskosten i riset medan det fortfarande är varmt.
- Blanda i agavesirapen och rör om ordentligt.
- Häll allting i en 3-liters plastpåse med zip-lock.
- Platta till påsen och låt den ligga i kylen över natten.
- Ta ut påsen ur kylen, lyft ut risblandningen och skär den i bitar om cirka 5 x 5 centimeter.
- Packa in bitarna i aluminiumfolie.
- Ut och cykla med kakan i fickan!