Så var det dags – incykling av min nya cykeln, en gruscykel som heter Meter RAYY. En helg med löfte om strålande väder gjorde att jag ställde in mig på detta högtidliga tillfälle. Tidigare hade jag endast gjort kortare turer med cykeln, men nu var det dags, nu skulle det bli långtur i skiftande terräng där cykeln skulle få bekänna färg.

Så efter en 5-timmarsrunda på grusvägar och stigar i södra Stockholm kan jag meddela:

Jag har skaffat mig en jäkligt härlig cykel!

Meter RAYY

Cykeln är helt suverän att fara fram med på grusvägar och stigar. Lätt, kvick och ger omedelbar respons. Bromsar som är en fröjd att använda och växlingen med enbart singelklinga fram är mycket bekvämt och förenklar cyklingen. Var lite orolig att utväxlingen inte skulle räcka till och visst när jag transporterade mig på asfalt mellan grusavsnitten, hade medvind och svagt utför så hände det att jag trampade ur och utväxlingen räckte inte till. Men hej, det är ju inte detta cykeln är gjord och byggd för så det finns inget att klaga på. Utan det är terräng och underlag som detta cykeln är utformad och byggd för:

Så härligt att fara fram med cykeln på dessa typer av vägar och stigar

Jag sitter mycket bra på cykeln. Det är storlek small på ramen och vi bollade mått fram och tillbaka inför leveransen så att allt skulle bli så optimalt som möjligt – stort tack Rickard på Meter Bikes för engagemang och noggrannhet.

Visste inte hur mycket jag saknat en gruscykel i kolfiber. Har ju länge haft det på mina landsvägscyklar men inte på grus- och crosscyklarna – där har det varit aluminium. Det blir en helt annan cykel med kolfiber, och sen det där speciella ljudet – klonk när man växlar! Som jag saknat det!

Styrväskan från Handmade by Sussi sitter som smäck på styret. Ännu bättre än på förra cykeln i och med att kablarna är dragna i styret och styrstammen och påverkar då inte väskan.

Snyggaste styrväskan!

Sen tycker jag cykeln är väldigt snygg. Jag gillar att den är helt svart, att den är blank och med en diskret logga. Och sen en styrväska som matchar cykeln perfekt. Ser fram mot många fler härliga cykelturer på min nya cykel!

En blomstrande cykel!
Vila vid vattnet
Share.

2 kommentarer

  1. En sak förstår jag inte – varför skulle det förenkla cyklingen att bara ha en klinga? Bara för att du har två eller tre klingor behöver du ju inte använda dem!

  2. Anders Johansson on

    Jag saknar stänkskärmar. Jag vet att du skrivit att du tycker det är snyggare utan, men jag tycker precis tvärtom!

Leave A Reply