Det har för mig skett två stora förändringar vad gäller cykling de senaste åren. Pandemin och dess efterdyningar har gjort att jag arbetar hemma avsevärt mer än jag gjorde tidigare. Vilket påverkat min cykelpendling – den är inte alls lika frekvent som tidigare, och då heller inte mitt behov av att frakta saker mellan hem och arbete. Sen har jag upptäckt gruscykling – denna härliga variant av cykling, som nästan tagit över min landsvägscykling. Detta har gjort att jag ser lite annorlunda på mina packningsbehov.

I vanliga fall har jag använt en ryggsäck när jag arbetspendlar och har ett antal ryggsäckar i olika storlekar. Men då mina behov har ändrats och en ryggsäck ofta är alltför stor och klumpig för mina nya behov så började jag söka efter andra lösningar.

Letade runt på nätet och frågade efter råd och tips i olika cykelforum. Fick tips om en styrväska som jag fastnade för – Handmade by Sussi. En väska som enkelt monteras på styret, mellan bromshandtagen. Den är 25 centimeter lång och 10 centimeter i diameter och om rymmer cirka 1,5 liter – passar utmärkt mellan bromshandtagen och växelförarna.

Susanne gör handgjorda cykelväskor som är möjliga att måttbeställa i den storlek och form du behöver. Och det är möjligt att välja olika tyg, detaljer och olika lösningar. Jag valde en så kallad burrito med extra snodd framtill – perfekt att klämma fast till exempel handskar, keps eller mössa där. Stilren och väldigt snygg – passar min cykel perfekt! Så efter lite bollande med Susanne om storlek, tyg, form och detaljer slog jag till. Och bara några dagar senare levererades väskan – snabb och suverän service.

Jag uppskattar att det inte behövs några särskilda fästen på styret/cykeln för att montera väskan – enkelt och snabbt att montera och ta bort samt flytta mellan cyklar. Två remmar av kardborre runt styret och en gummicord runt ram eller styrstam fixerar väskan bra. Vill man ha distans mellan styre och väskan för att hålla händerna uppe på styret justerar man bara kardborreremmarna därefter. Väskan kommer heller inte i konflikt med cykelbelysningen jag har.

Väskan är inte bara snygg, den är vattentät, praktisk och funktionell. Jag får lätt med mig de saker jag har behov att ha med mig på pendlingen eller gruscyklingen. Och slipper även att ha saker i bakfickorna på tröjan/jackan vilket är skönt. Här är vad jag oftast fyller väskan med:


En väska med ljust foder – så man slipper rota efter saker i mörkret

Har jag behov att få med mig lite mer brukar jag sätta på en mindre sadelväska för att på så sätt flytta över och frigöra utrymme i styrväskan. Då får jag till exempel ner en tunn väst eller regnjacka i väskan.

Detta är mina packningsbehov. Jag gör aldrig längre turer än över dagen, och har därmed inte behov för ytterligare packningslösningar på cykeln – jag får så att säga med mig det jag behöver på detta enkla och smidiga sätt.

Funderar nu på att beställa en till väska – en väska med lite mer vågad färgsättning, så jag kan välja efter dagshumöret!

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Dela.

Skriv en kommentar