Någon har lagt ner tid, tankemöda, kraft och ork och gjort en filmsnutt för att hylla mig!
Jag blir djupt rörd och framförallt så får jag mig ett mycket gott skratt varje gång jag tittar på filmen – så rolig filmsnutt!

Här kan ni själva ta er en titt: Hitler hates cyclists

Share.

18 kommentarer

 1. Förgyllde min måndag! Texten är väldigt bra gjord!!! Iallafall för en cykelpendlande 08. Övriga vet jag inte hur andra trafikanter uppfattar den. Bilister med självdistans kanske kan ha lite roligt men cyklade man sist sommaren 1972 eller 1989 har man ingen susning om vad cyklister måste utstå.
  Men jag undrar fortfarande, är den siste cykelplaneraren i den här storstaden Krister Isaksson?? Stämmer det att Stor-Köpenhamn har ca 16-17 cykelplanerare och Stockholm 0?

 2. Jens Gustavsson on

  Krister jag har faktist en idé när det gäller Stockholms innerstad och cykling. Varför inte skapa cykelleder genom innerstan från nord till syd och från öst till väst på befintligga gator! Stäng av gatorna för biltrafik mellan 07.00 och 09.00 på morgonen samt mellan 16.00 och 18.00 på eftermiddagen när pendlingen är som störst. Resten av tid kan det vara tillåtet för motorforndon att trafikera gatorna.

 3. Antipodian
  Det är ju som svininfluensa för Alliansen.
  ”Left-wing, enthusiast, ideologists” , ”seventies”
  Eller 07:10 in i filmen.
  ”You will not get a revolution with a few 30-km roads, some bicycle paths, fartgupp …” ”You will have to do everything!!!”.
  Smaka på den!
  Hur många cykelhjälmar kunde man se?
  Det vore lite intressant med lite siffror på trafikolyckor. Antal dödade i trafiken m.m. i förhållande till befolkning i Gronongen (eller Köpenhamn/Amsterdam). Hur längre lever de där cyklister? Hälsotillstånd generellt. Kostnad för biltrafik, sjukvård och lite sånt.
  CYkelparkeringen på IKEA! Woov!! Stockholm befinner sig på medeltiden vad det gäller cykelinfrastruktur.

 4. Krister Isaksson on

  Antipodian, tro mig, det är ingen bluff. Har själv varit där och även gjort några blogginlägg om staden. Troligen världens bästa cykelstad, så ofattbart att jag förstår att du inte helt o hållet tror på videon.
  Här är några av mina inlägg om staden:
  http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/cykelinfrastruktur-i-varldsklass-del-1.htm
  http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/cykelinfrastruktur-i-varldsklass-del-2.htm
  http://www.bicycling.se/blogs/kristerisaksson/cykelinfrastruktur-i-varldsklass-del-4.htm

 5. Krister Isaksson on

  POVelo, du får ställa frågan till Trafikkontoret ang antalet cykelplanerare. I morgon kan du få en uppfattning då jag tänkte lägga ut sista delen av serien moderat cykelpolitik. Innehåller lite om skillnaden mellan Kph och Sthlm.

 6. En helt osannolik hyllning. Frågan är dock om det inte är smartare att jobba med politiker än mot dem. M har tretti procent av rösterna. Övriga partier har majoritet, om de vill.

Leave A Reply