Infrastrukturminister Tomas Eneroth och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar tar en tur med bilen. Infrastrukturministern framställer sig själv och sin kollega som bilnördar. Undra hur många cykelnördar det finns i regeringen? Jag ser en regering som skrotade snabbcykelvägar. Jag ser en regering som inte ändrar väglagen. En regering som ger smulor till ideella organisationer och kallar det satsning. Och nu en regering som instruerat Trafikverket att lägga mindre vikt vid gåendes och cyklisters tillgänglighet på landsbygd.

Det är svårt att se Socialdemokratin som de cyklandes vänner. Partiet verkar snarast fullständigt ointresserad eller rädd för att cykeltrafiken ska få ta lite mer plats, och ta någon ynka procent mer av pengarna i nationell plan. Men de säger att de gärna ser ökad och säker cykling. Och uppenbarligen då att någon annan än de ska fixa detta.

Men det kanske blir så här när man sätter två bilnördar på departementet. Undra om Magda visste vad hon gjorde – det tror jag.

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Share.

1 kommentar

  1. Anders Olofsson on

    Det gäller vad som går hem i stugorna, gör man inte detta riskerar väljare att fortsätta strömma till SD.
    Om vi bortser från säkerhetsaspekten och i stället tittar på klimatmålen, har jag svårt att se hur vi ska kunna nå dessa utan en kraftigt ökad cykling – och motsvarande minskning av biltrafiken.
    Trafikantkategorierna är iofs blandade, jag har faktiskt (utöver ett tiotal cyklar) även bil,vsläp och sportmotorcykel. Räknar politikerna med att det jor en liten bilist i oss alla och att det därför ger maximal politisk utdelning att främja bilismen?

Leave A Reply