Sluta se cykeln som ett problem när den i själva verket kan vara del av lösningen på flera samhällsutmaningar. Se till att underlätta istället för att sätta käppar i hjulen. Det måste bli mycket lättare att göra rätt.”

Det skriver Åsa Eriksson och jag in en debattartikel idag på StockholmDirekt. Ni kan läsa den här.

Share.

2 kommentarer

 1. Det är ändå intressant att SL / politikerna har bestämt att oavsett hur mycket folk som ändå åker dessa tider så ska det vara strängt förbjudet att ta med cykel eftersom detta minsann är rusningstrafik.
  Men vid trängsel utanför dessa tider så finns ingen begränsning.
  Jag har under helger och vardagskvällar råkat ut för att det varit evenemang på friends arena vilket har resulterat i smockfulla pendeltåg.
  Det har varit en del sura miner när man stått med cykel i gången men det har ju gått trots att vagnen varit helt full.
  Så blir det tillåtet dygnet runt så anpassar sig människor, bara det ges möjlighet att exempelvis kunna hänga upp framhjulet på 2-3 takkrokar så är inte cyklarna i vägen. Men att ställa 2-3 cyklar mitt i dörrparet skapar irritation samt att de riskerar att ramla när tåget bromsar och accelererar.
  Det är ju bara att lösa problemet istället för att förbjuda!

 2. Jättebra idé och bra att ni sprider detta. Man skulle också kunna behålla sådana fällbara stolar längs väggarna i cykel-delen av tågvagnarna.

Leave A Reply