Det är så mycket jag inte vet och kan, och som jag vill lära mig. En sak som jag varit nyfiken på en tid är: hur funkar en modern cykelverkstad?

Så jag kontaktade ”min” verkstad och frågade om jag fick komma på studiebesök.

Självklart sa Fredrik som är delägare. Så upp på cykeln och trampa iväg till Sportson Farsta. Trampa och trampa förresten, det handlar mer om att rulla för butiken och verkstan ligger 500 meter från där jag bor – vilken lyx! Det är väldigt bekvämt att ha en bra verkstad precis där man bor – det underlättar mycket i vardagen för en cyklande familj som har massor med cyklar.

Fredrik visade mig runt i butiken och verkstan. En verkstad där fyra mekaniker servar närmare 2 500 cyklar om året. Till det kommer 1 500 nya cyklar som säljs och ska monteras. Det är uppenbart att en cykelmekaniker idag är något helt annat än tidigare – idag är det elektronik, det är hydraulik och en massa annat på cyklarna. Så mycket cykelkänsla att vandra omkring i butiken och verkstan, och massor med verktyg och saker som jag inte har en aning om vad det är för något – tur att det finns de som har koll på saker och ting.


Fredrik förbereder luftning av bromsarna på ögonstenen!

Alla familjens cyklar är utrustade med Shimanokomponenter – allt från en basic nivå till värstingkomponenter. Nu är jag sådan att jag inte alltid orkar eller ens klarar av att fixa allt på cyklarna – men jag vill ha en problemfri cykling. Så för mig är det är viktigt att de som lägger händerna på mina cyklar vet vad de håller på med. Och det gör Fredrik och hans gäng. Verkstan är också en är auktoriserad Shimano Service Center.

Tack Fredrik för att jag fick komma och besöka er och lära mig mer om hur en modern cykelverkstad fungerar – ni är grymma!

Share.
Leave A Reply