År 2017. En tid av kvalitetssäkringssystem. Av ISO. Interngranskningar. Externgranskningar. Kontrollsystem. Nollvisionen. Handböcker – råd och riktlinjer. Välutbildad och kvalificerad personal. Ska vi tro på alla dessa system, dokument och ord så har det aldrig varit bättre, mer kvalitetssäkrat, mer värde för pengarna. Eller?

Ännu en stolpe som ”hittat” ut i cykelbanan. Foto: Thomas Ros

Alla dessa system, handböcker och utbildningar hindrar i varje fall inte stolpar från att hamna i cykelbanorna. Inte en gång, inte två, stolparna hamnar där hela tiden. Om och om igen. Man kan ju undra över vad vi håller på med. År 2017. Det är mer att likna vid en stolppandemi…

Relaterade inlägg:

Share.

2 kommentarer

  1. Ja man undrar verkligen när detta elände på cykelbanorna kommer ta slut? Något som skulle vara fullständigt oacceptabelt på gator och vägar. Det är ju inte så komplicerat. Så det måste ju handla om något annat. Om engagemang, om vilja, om kunskap. Att bra cykelinfrastruktur måste få kosta det bra cykelinfrastruktur behöver kosta. Som att ta kostnaden för att flytta stolpen när man breddar gc-banan. För inte har man missat att stolpen stod där, man ville inte ta kostnaden för att flytta den – ”det behövs nog inte”. Nu står man där med handen i syltburken och måste ta kostnaden för att flytta stolpen. Dyrare blir det än att ha gjort det från början och den nya beläggningen kommer nu bli lappad och lagad – dvs genast bli sämre. Bra jobbat, verkligen bra jobbat. Allt för att ”någon” tog beslutet att stolpen inte behöver flyttas – den kan stå MITT I CYKELBANAN. Vilken yrkeskunskap och yrkesheder – imponerande!

  2. Den är väl målad med reflexfärg i alla fall? Annars skulle man ju nästan kunna tolka en högst oväntad mörkblå stolpe mitt i körbanan som .. mordförsök?

Leave A Reply