”Årets Silver Emma stipendiat är en målmedveten tjej som visat styrka, envishet och enormt pannben. Juryn imponerades av Stina Kagevis sätt att trotsa motgångar när hon vägrade låta en olycklig handledsfraktur förstöra säsongen. Hon satte nya mål och kämpade sig tillbaka och vann på ett imponerande sätt Silver i EM Tempo för damjuniorer, och det på en lånad cykel” lyder det i juryns motivering.

”Stina Kagevi dubblerar framgångsrikt genom att tävla i både MTB och landsväg och hon har ett stort och medvetet focus på sin utveckling. Det i kombination med hennes tydliga framtidsmål” , fortsätter juryn.

”Först och främst ett stort tacka till alla de tjejer som har skickat in sina ansökningar! Det har varit ett tufft jobb för juryn att välja ut 2023-års stipendiat då ansökningarna var både många och flera otroligt inspirerande, målinriktade och ödmjuka. Efter många turer fram och tillbaka så föll vår röst till sist på Stina Kagevi. Hon var till slut den som bäst uppfyllde det vi letar efter när vi skulle utse årets stipendiat och det är ett nöje att kunna dela ut årets stipendiesumma på 30.000 kronor till henne. Vi önskar både henne och alla övriga som har skickat in sina ansökningar ett stort lycka till i sina cykelkarriärer”, säger Emma Johansson.

SilverEmmas Stipendium

Emma Johansson är en av Sveriges mest framgångsrika landsvägscyklister genom tiderna och har tagit flertalet VM-medaljer samt dubbla OS-Silver. Stipendiet instiftades i samarbete med Nice Events Scandinavia. Från att tidigare ha varit ett stipendium som har delats ut till klubbar, så är från och med år 2022 SilverEmmas Stipendium ett individuellt stipendium för att stötta unga kvinnor. Stipendiet är i år på 30 000 kronor.

Share.
Leave A Reply