Copenhagen Bike Show 2024 är precis runt hörnet och årets upplaga innehåller ett imponerande utbud av utställare samt ett brett utbud av filmer och föreläsningar.

Cykelmässan i Köpenhamn har faktiskt aldrig varit större och alla 10 000 m2 i Lokomotivværkstedets vackra salar uppges vara fyllda till bristningsgränsen. Några välkända märken på Copenhagen Bike Show 2024 är Canyon, Pinarello, Principia, Shimano, Cube, Scott, Pronghorn, SRAM, Specialized, Campagnolo och Colnago. Listan på alla utställare hittar ni här

Leth & Ritter på scen
Mässan bjuder i år på en exklusiv föreläsning med de två vännerna och legendariska figurerna inom cykelsporten: den berömda danske journalisten och författaren Jørgen Leth och den ikoniska danska cyklisten Ole Ritter.

Jørgen Leth har genom sina filmer verkligen lyckats fånga cyklingens själ. Hans dokumentärer, inklusive den legendariska ”A Sunday in Hell” (1976) och The Impossible Hour” (1974), har fångat oförglömliga ögonblick från cykelvärlden. Jørgen kommer att dela med sig av sin insikt i sportens historiska och kulturella aspekter.

I föreläsningen ingår också ett livligt samtal med Ole Ritter. En av den danska cykelsportens mest betydande figurer. Ole kommer att dela med sig av sina personliga erfarenheter, segrar och utmaningar och en inblick i cyklingens utveckling.

Föreläsning hålls söndagen den 3 mars 2024 kl 13 på Copenhagen Bike Show med Flemming Enevold som inledningstalare.

Pumptrack och gigantisk inomhustestbana – Något för hela familjen
Även om mässan i hög grad tilltalar den seriösa motionären – oavsett om det är landsväg, MTB eller grus – så finns det spännande nyheter för hela familjen. Du kan t.ex. prova några av de många nya elcyklarna på marknaden, samt hitta familjens nästa lastcykel. Vill du prova på BMX finns det gratis cyklar du kan låna och testa på Pumptracken inomhus.

Cykelfilmfestival
Copenhagen Bike Show 2024 är en del av Bicycle Film Festival, och mässan kommer därför att visa utvalda dokumentärer från cykelvärlden som garanterat kommer att underhålla och inspirera.

Praktisk information

Tid: Lördag och söndag, 2.-3. mars 2024

Plats: Lokomotivværkstedet, Otto Buses Vej 5, 2450 Köpenhamn SV

Öppettider: 10 – 16.

Gäster med VIP-biljett har dock tillgång från redan kl 9 lördagen den 2 mars 2024.

Pris: Från 75 DKK + avgift

Fri entré för barn under 14 år.

Share.
Leave A Reply