canyon_spectral_cf_online_banner

Snart är det dags för start. Du kan inte påverka din form så mycket dagarna före start. Men det finns några saker du göra för att ge dig själv bästa möjliga förutsättningar. Här är åtta sista minuten-tips!

 • Serva cykeln – i tid
  Se till att din cykel är i bästa skick när du kommer till start. Lämna in den för en service i god tid om du inte känner dig trygg med att meka själv. Byt ut slitagedelar som däck, bromsklossar, kedja och kassett vid behov. Vad du däremot inte ska göra är att panikmeka med cykeln natten innan start … det är nästan alltid en dålig idé. 
 • Det finns dåligt väder
  Kolla väderprognosen och planera dina kläder utifrån den. Klä dig enligt lager på lager-principen. Använd plagg som arm- och benvärmare, väst och regnjacka – det är ett smidigt sätt att reglera temperaturen varefter timmarna går och solen börjar värma.
 • Satsa på säkra kort
  Se till att du har cyklat i all utrustning du tänker bära under loppet – inte minst gäller det cykelbyxor och cykelskor. Byt inte heller sadel i sista sekunden. Använd saker du tränat långt i – då vet du hur de kommer att kännas efter 30 mil.
 • Tänk kortsiktigt
  Fokusera på ett delmål i taget – den första depån, den andra depån och så vidare. Börjar du räkna ner efter den första milen kommer dagen att kännas väldigt lång.
 • Tanka kroppen – och knoppen
  En nyckel till att klara av att cykla i 31,5 mil stavas energi. Och det är inte bara musklerna som behöver kolhydrater – din motivation sjunker också snabbt när glykogenlagret töms. Fyll på i depåerna (du har ju ändå betalat för det) och ta gärna med dig lite egen energi i form av energibars, gels och sportdryck som du vet funkar för din mage.
 • Se – och syns
  Kommer du att köra en del av loppet i mörker? Investera då i en lampa som gör att du både ser och syns. Det är en billig livförsäkring.
 • Delad glädje är dubbel glädje
  Prata med dina medcyklister – det har garanterat en positiv effekt på humöret och gör dessutom att tiden flyger iväg.
 • Kör inte hem
  Sätt dig inte bakom ratten när du väl har gått i mål. Du är en potentiell trafikfara. Du måste vila i minst sex timmar efter målgång. Så varför inte se till att få en god natts sömn – eller låt någon annan (utvilad) person köra hem dig.
Share.
Leave A Reply