Varit tyst ett tag angående min nya cykel. Det beror ju inte på att jag inte cyklat, tvärtom. Men jag har inte cyklat på den nya cykeln. Har en lite märklig ”egenskap” att jag tvekar i början att använda nya saker – jag vill så att säga att de ska förbli nya. Och som våren varit i Stockholmsområdet har det varit lätt att hitta på ursäkter – snö, kyla och is! Nä, jag tar min gamla cykel, där dubbdäcken redan sitter på och så slipper den nya cykeln bli smutsig

Men nu var det dags, våren har kommit – inga fler ursäkter!

Våren har kommit!

Det blev massor av mil i helgen – på nya cykeln! Vilken fröjd att susa fram på cykelvägar, stigar, grusvägar och små landsvägar för att verkligen testa cykeln på olika underlag. Det är ju alltid lite justerande och finlir med inställningar när man skaffar en ny cykel. Det är ju sällan den ena cykeln är exakt lik den andra. Så de första cykelturerna handlar om att pröva olika inställningar på cykeln och detta i olika miljöer för att hitta en bra kompromiss.

Härliga miljöer att fara fram på med nya cykeln!

Har ju haft massor av cyklar genom åren och hittat inställningar jag tycker fungerar bra. Men denna cykel har lite annan geometri än till exempel min landsvägscykel eller crosscykeln. Framför allt är har den en lite mer upprätt i sittställningen. Det tog en liten stund att vänja sig vid, i början kändes det lite ovant. Men sen efter några dagar och mil på cykeln blev slutsatsen – attans vad detta var bekvämt!

Bryggpaus!
Så mycket vackert att uppleva från cykelsadeln!

Om ni ska hålla på och göra justeringar på cykeln rekommenderar jag att ni tar en sak i taget, gör lite anteckningar vad gäller mått och inställning. Börjar man härja med allt på en gång tappar man lätt kollen på vad som leder till vad.

Påskhelgens finaste cykel!

Känner att det kommer bli många härliga mil med cykeln framöver. Cykla fint därute!

Share.

4 kommentarer

  1. Ser ut som en fin runda och jag känner igen vissa platser, men inte alla.
    Har du något rutt från rundan du kan dela med dig på nåt sätt?

Leave A Reply