Jakob Söderqvist har sett stark ut på träning inför Tour du Loir et Cher. Under den tredje etappen gick allt rätt till och Söderqvist vann med två sekunders marginal. Det var en offensiv svensk laginsats som bäddade för detta.

Söderqvist fanns dessutom med bra tidsmässigt i sammandraget och inte minst i kampen om den vita ungdomströjan redan innan den här skrällsegern.

”Killarna hade ju kört starkt i två dagar, men i dag hade vi bestämt oss för att gå mycket mera all in. Sätta allt på ett kort. Vi skulle vara med på morgonbrytet och vi skulle vara med på alla attacker på slutet om vi kunde”, säger förbundskaptenen Lucas Persson

Jakob efter segern

Hjalmar Klyver, som också fanns med bra i totalen tidsmässigt, prickar den första utbrytningen perfekt.

”De kommer i väg bra och har tre minuter ganska länge. Hjalmar kör riktigt bra där och det peppar de andra grabbarna att göra jobbet.”

När den tredje etappen är inne på slutvarvet och med fem mil kvar att köra har utbrytargruppen fortfarande en och en halv minuts försprång.

”Det är en ganska tuff backe inne på slutvarvet. På andra varvet är klungan ikapp och i det skedet kommer det i väg en ny liten utbrytning med sex cyklister och där sitter Jakob med bra.”

Jakob Söderqvist får feeling och med fem-sex kilometer kvar går han solo! Slutdramatiken går inte att ta miste på. Lucas berättar så här om sina intryck av sista kilometern:

”Det är som mest elva sekunder ner, med 200 meter kvar är klungan på väg i kapp. Men i det läget reser sig Jakob upp, drar en spurt och vinner etappen med fem meter. Han är stark den killen. Vilken insats! Wow!!”

Tredje etappen  av Tour du Loir et Cher
1 Jakob Söderqvist, Sverige 4.12.20
2 Lucas Grolier, Frankrike +0.02
3 Florentin Lecamus Lambert, Frankrike +0.02
45 Albin Stålberg, Sverige +0.08
93 Edvin Lovidius, Sverige +2.00
117 Hjalmar Klyver, Sverige +05.51
126 Hugo Lennartsson, Sverige +19.35

Share.
Leave A Reply