Dåligt med ström i källaren eller garaget, eller vill du bara kunna ställa din trainer typ vart du vill utan att behöva tänka på el, sladdar och ström? Ja då finns det en lösning!

Förändrade livsomständigheter gjorde att jag fick lite tajt med plats hemma och det här med att ha en trainer som tog upp massa plats hemma skulle inte funka. Dessutom hade jag lite kinkiga grannar som gnällde på störande vibrationer från mitt trampande. Lösningen, om jag nu ville fortsätta kunna köra Zwif, blev att flytta trainern till en något mer avskild plats där den skulle störa minimalt. Kruxet var bara att där inte fanns någon ström. Som tur är råkar den trainern jag kör på just nu vara en Tacx Neo 2, som tillsammans med Tacx Neo Bike, så vitt jag vet, är de enda som funkar att köra på utan extern strömförsörjning. Så check på första boxen, trainer + cykeln.

Nästa puck blev att lösa kylning, för utan fläkt som svalkar blir ens trainerpass snart en onödigt svettig och prestationshämmande historia (om man nu inte siktar in sig på en värmevecka)

Men finns det ens några vettiga batteridrivna fläktar värda namnet? Det bästa jag kunde hitta var en fläkt som hör till samma batterisystem som mina elverktyg. I mitt fall råkade detta vara Ryobi.

Men så gott som alla ”system” för elverktyg har en fläkt i sortimentet. Alltså Bosch, Makita, Milwauke mm har en fläkt som hör till det övriga systemet med verktyg. Har du inget av dessa system kan du ju såklart köpa vilken fläkt som helst men då även lägga till ett batteri och en laddare, det blir ju bara lite dyrare. Ett 5A batteri håller för fullt blås i runt 7 timmar, så krämen är det ingen brist på.

Det sista som behövs är någon form av dator, padda eller telefon. I mitt fall använder jag mig av en avlagd Macbook som inte gör mycket nytta annars. Men här kan man ju ta precis det man vill och har hemma, det går ju även att köra ex Zwift på sin telefon. Men för att minska strul med uppkoppling mm så använder jag själv telefonen för att spela musik via trådlösa lurar. Ett tips är att sätta datorn på laddning direkt efter varje pass, så slipper man missa ett träningspass för att man är batteritorsk.

Så fick jag ihop en hel sladdfri paincave, på köpet minskade jag även stegen till att faktiskt kunna köra på trainern nu i vinter. Vi syns på Zwift!

Share.
Leave A Reply