Då vattennivåerna på vissa ställen i Vasaloppsarenan är högre än normalt har bansträckningen justerats en del för att ge alla deltagare en så bra upplevelse som möjligt under sitt lopp.

– Vi ser fram emot att välkomna alla till Vasaloppsarenan och är väl förberedda oavsett väder. Vi känner vår Vasaloppsarena och skulle vattennivåerna stiga ytterligare har vi möjlighet att anpassa fler partier i banan på vissa utsatta ställen, säger Tommy Höglund, sportchef på Vasaloppet.

Den sträckning som redan nu justerats handlar om sista delen in mot målet i Mora. Då flödena i Hemulån är mycket högre än normalt kommer cyklisterna inte åka över den tillfälliga bron där utan istället att svänga höger efter tennishallen i Mora och cykla över bron som leder till campingen. Därefter går banan på en cykelväg ner mot Zornmuseet innan man når upploppet och målet.
– Nu går vi ut och informerar om att vi gör justeringar i bansträckningen och ger lite tips om hur man kan tänka kring kläder och utrustning. Både vi och funktionärerna är redo och laddade att få ta emot alla deltagare i årets upplaga av Vasaloppets sommarvecka, säger Tommy Höglund.

Oavsett om det blir regn eller sol under själva loppdagarna kommer det att vara blött och mjukt i markerna och mest troligt blir det lerigt för cyklister och publik. Ett tips till deltagarna är därför att skaffa en skärm till bakhjulet som förhindrar att det skvätter lera upp på ryggen och att använda glasögon.
– Även medföljare och publik bör vara medvetna om att parkeringsmöjligheterna i Vasaloppsarenan är begränsade då många parkeringsytor består av ängar och åkrar som nu är våta och mjuka, tipsar Tommy Höglund.

För den som vill delta i Cykelvasan 2023 finns det fortfarande platser kvar i alla lopp. Anmälan görs på Vasaloppets hemsida till och med onsdag 9 augusti och från och med torsdag 10 augusti 10.00 på plats i Sälen, Oxberg eller Mora.


Kommande arrangemang i Vasaloppsarenan


Vasaloppets sommarvecka 2023 – cykel och löpning
Fredag 11 augusti: Ungdomscykelvasan, 32 km, start Oxberg
Fredag 11 augusti: Cykelvasan Öppet Spår, 96 km, start Sälen
Fredag 11 augusti: Cykelvasan 45, 45 km, start Oxberg
Fredag 11 augusti: Cykelvasan 30, 32 km, start Oxberg
Lördag 12 augusti: Cykelvasan 90, 96 km, start Sälen
Fredag 18 augusti: Trailvasan 10, 10 km, start Mora
Lördag 19 augusti: Ultravasan 90, 92 km, start Sälen
Lördag 19 augusti: Vasastafetten, 92 km, löparstafett för tiomannalag, start Sälen
Lördag 19 augusti: Ultravasan 45, 45 km, start Oxberg
Lördag 19 augusti: Trailvasan 30, 30 km, start Oxberg.

Share.
Leave A Reply