Regelverket för evenemang på statliga vägar har orsakat stora kostnader för ideella cykelföreningar. I dag fredag gav regeringen ett välkommet besked om att föreningar inte ska behöva betala för exempelvis omskyltning på statliga vägar i samband med motions- och tävlingslopp under 2023. Ett stort glädjebesked! Men frågetecken återstår för 2024 och framåt.

”Vi är tacksamma att regeringen har lyssnat på idrotten och nu ger idrotten förutsättningar att fortsätta arrangera tävlingslopp och motionslopp. Regeringens beslut för 2023 är ett klokt och korrekt beslut. Tyvärr för många av våra arrangörer är beslutet för sent, då upp till 50 procent av våra arrangörer på landsväg redan ställt in sina arrangemang för 2023. Det är ytterst viktigt att framtida hantering av arrangemang på vägar bereds och beslutas för 2024 och framåt i god tid för våra arrangörer. Trafikverket har redan i tidigare regeringsuppdrag presenterat ett flertal förslag till långsiktiga lösningar till regeringen”, säger Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson och fortsätter:

”Vi tackar även regeringen för dagen uttalanden om framtida intentioner för att underlätta för ideella föreningar. Arbetet med långsiktiga lösningar tar nu omedelbart vid och vi hoppas fortsatta diskussioner mellan regeringen, Idrotten och Trafikverket fortsätter i samma konstruktiva anda.”

Läs mera om dagens beslut med kommentarer från såväl regeringen och Riksidrottsförbundet här: https://scf.se/forbundet/regeringsbeskedet-kostnadsfritt-for-cykeltavlingar-pa-vag-under-2023/

Share.
Leave A Reply