Hemlig har den knappast varit för tillsammans med aerokreationer från både Sweet protection och kanske främst Giro är denna hjälm från POC en av årets största snackisar. Nu vet vi alltså vad den heter men vad mer ligger bakom denna kreation?

POC menar att utmaningen inte bara var att göra en snabbare landsvägshjälm som skyddar vid en olycka. De ville skapa något som ska hjälpa cyklister att förbättra sin prestation under långa dagar i en dynamisk och snabbt rörlig klunga samt förbättra för synen och hörseln.

Detaljerna
Öppningarna framtill på Procen Air leder bort luft från det som kallas högtryckszonen, vilket gör hjälmen mer aero samtidigt som luften leds genom hjälmen och skapar ventilation. Aerovinsterna ligger på mellan 5-18 watt (ju snabbare det går desto mer vinster såklart)

Synfält
Procen Air har en ny lins som ger cyklister ett maximalt periferiseende. Ett nytt magnetiskt fäste gör det enkelt att ta av/på, flytta eller byta lins.

Linsen kan tas bort och placeras på magneter baktill på hjälmen, allt med en hand och utan att man behöver röra vid själva linsen.

Hörseln
En cyklists rumsliga medvetenhet hänger mycket på förmågan att uppfatta ljud, särskilt när andra cyklister eller fordon närmar sig bakifrån, utanför deras perifera synområde. Därför har punkten där hjälmen täcker öronen finjusterats för att ge optimal aerodynamisk prestanda och ljud. Den minskade turbulensen runt örat och den semi-öppna designen kommer att resultera i att de flesta cyklister hör tydligare.

Vikten ligger på runt 350 gram och priset på 3999 kronor.

Läs mer hos POC

Share.
Leave A Reply