Många av landets kommuner arbetar aktivt för att få fler att cykla. Många kommuner arbetar även för att fler ska gå. Det är bra för folkhälsan och det är bra för miljön. Sedan är det också som så att nästan alla kommuner arbetar för att den fysiska miljön bättre ska anpassas för människor med funktionsvariationer.

Mitt i allt detta arbete dyker då detta upp:

Plockepinn på gång- och cykelbanan – bra för vem? Foto: Rasmus Ljungberg

Foto: Joakim Fors

Foto: Rasmus Ljungberg

Här fick då kommunen för sig att placera ett konstverk – mitt i gångbanan.

För vem är detta bra undrar jag? För de som går? För de som är synskadade? För de som cyklar – för var kommer många gå i stället tror ni? Är detta bra för de som ska renhålla och snöröja sträckan? Och blir inte gångbanan snöröjd – var går man då?

Fanns det ingen annan plats i hela detta nya område där detta konstverk kunde ha placerats – i stället för mitt i gångbanan? Ingenstans? Till exempel vid sidan av gångbanan…

Ingen på kommunen som sa – men vänta lite, är detta verkligen bra och lämpligt? Att göra plockepinn på gångbanan. Skulle gärna se den konsekvensanalysen. Men jag tror inte någon sådan finns, det var nog mer skjuta från höften och ha lite lekstuga – på gångbanan.

Allt detta händer i kommunen som säger sig vara landets bästa på cykel. Det händer också i kommunen som borde ha lärt sig vad som kan hända om man är slarvig med placeringen av stolpar – då kan människor bryta kindbenet.

 

Relaterade inlägg:

 

 

 

 

Share.
Leave A Reply