På pappret är nya Lux Trail en boostad version av Canyons XC raket Lux och här hittar man en mångsidig 29″ med 120 mm framgaffel matchat med 115 mm fjädring bak i en ram som har fått helt ny kinematik, geometri och dämparinfästning.

Nya Lux Trail där den här hemma, i skogen.
Nya geometrin: Brantare sadelrör (76 grader) ger en position mer centrerad över vevpartiet och en ännu mer klättervänlig position. 67 graders gaffelvinkel gör sitt för att underlätta när det ska gå fort utför.

Lock out!
För att maximera kraftöverföringen och skapa ett åk som är optimalt i så många situationer som möjligt har Lux fått en lockout-funktion med tre lägen ”Open, Pedal, and Locked”.

Precis som ”vanliga” Lux har Lux Trail fått en singel pivot design på dämparlänkaget. Här har man dock lagt till en hängande så kallad rocker, något som enligt Canyon ska bättra på dämparens känslighet över alla de där mindre stötarna man möter ute på stigen.

Bara kolfiber
Lätt och bra ska det vara och då duger bara kolfiber. CFR versionens ram väger in på 1,996 gram och CF versionen på 2,164 gram. (storlek medium) Ja, Lux Trail kommer alltså än så länge bara i en kolfiberversion.

Törstig? Lux Trail löser det och har plats för två flaskor i ramen.
integrerat styre, snyggt tycker vi!

Inbyggd förvaring

Ja, Canyon fortsätter med att lösa integrering i sina ramar, precis som man nyligen gjort på Endurace och Grail. (kommer som tillval)
Ute ur vägen men samtidigt lättåtkomligt miniverktyg

Lux Trail is kommer i sex olika modeller. Två CFR modeller: Lux Trail CFR LTD och Lux Trail CFR. Samt fyra CF modeller: CF 9, 8, 7, and 6.

Läs mer hos Canyon

Share.
Leave A Reply