Min nya cykel är en Meter Cade – en så kallad gravel bike. En cykel byggd för att vara funktionell, rolig och trygg att cykla på vägar med lite tuffare underlag – till exempel grus. Men som också passar utmärkt att färdas på cykelbanor, gator och vägar. Anledningen till att jag valt denna cykel som min ”pendlare” är att jag på min pendlingsväg bitvis cyklar på grusvägar och större stigar. Samt gärna tar en omväg genom några av Stockholms södra naturreservat på min färd till och från jobbet. Sen är jag ju också en sån där ”fiskecyklist” som med cykel tar mig fram på grus och stigar för att njuta av lite sportfiske då och då.


Typ av väg jag frekvent cyklar på. Som gjort för en gravel bike!

Jag arbetar i en storstadskommun i södra Stockholm, en kommun som också innehåller en hel del landsbygd. Och i mitt arbete ingår en del fältarbete – ett arbete som till stora delar utförs med cykel. Därför vill jag ha en cykel byggd för detta ändamål – en cykel som jag tar mig fram med i hela kommunen.

Det är en cykel som är anpassad för och som det enkelt går att montera stänkskärmar på om man så vill. Vidare kan hantera såväl smala som breda däck, samt dubbdäck. Det går även enkelt att komplettera med pakethållare, cykelväskor och andra typer av lastmöjligheter – jag återkommer i inlägg framöver hur jag valt att lösa detta.

Cykeln har 20 växlar och utväxlingen är anpassad efter branta backar och utmanande underlagen men också efter att kunna trampa på lite när man exempelvis färdas ute på landsvägen.

Det är helt enkelt en cykel som för mig fungerar utmärkt att pendla året runt på, att använda i arbetet, att cykla på utflykter med samt träningsrundor. Och detta på olika typer av underlag och vägar.

Sen gillar jag färgen – blänkande svart! Och att cykeln i stort sett är ren från alla möjliga dekaler och olika målningar – rent och avskalat. Jag tilltalas också av att gynna en liten cykelbyggare i landet. Nu ska jag bara komma överens med mig själv om färgen på däckssidorna! Svarta eller beigea?


Har jag sagt att jag gillar cyklar som blänker och skiner?

I kommande delar om min nya cykel tänker jag bland annat gå igenom hur jag lackskyddar cykeln, vilken belysning jag valt, diverse tillbehör och packningslösningar.

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Share.

1 kommentar

  1. Pingback: Drömmer jag redan om en ny cykel? - Cykelmagasinet

Leave A Reply