Oscar Lind och Edvin Elofsson tar klivet från Team Serneke Allebike in i Allebike Factory Team där de även får sällskap av vassa förstaårssenioren Leo Lounela.

”Början på något stort.” Så inleder team manager, de senaste två säsongernas förbundskapten Petter Mattsson, sin beskrivning av den internationella U23-satsning som nu drar igån.

Och visst är det är en lovande trio som drar på sig de nya ljusgröna tröjorna och gör sig redo för världscupscenen. Allebike menar att det är en långsiktig satsning där målet är att man tillsammans med en rad starka partners ska bygga upp och utveckla en verksamhet för att ge cyklisterna de bästa förutsättningarna för att utvecklas.

”Våra ambitioner om att ge svenska åkare en ordentlig chans att få köra de största tävlingarna har alltid funnits där, men detta är utan tvekan den största satsningen på internationell racing hittills. Vi är ivriga att ge dessa cyklister en chans att nå sina mål så väl nationellt som internationellt”, säger Alexander Vincent, en av grundarna till teamet.

Leo Lounela har kört för Strängnäs Bilforum Racing Team där Allebike har hjälpt till med cyklar. När denna internationella satsning sjösätts ville Leo vara med fullt ut.

”Det blir grymt att ha Edvin och Oscar i samma lag”, säger Leo och berättar hur båda två är personer han trivs väldigt bra med, vilket känns viktigt i en sådan här satsning.

”Jag och Edvin har varit väldigt jämna under våra juniorår, vilket har lett till att vi pushas av varandra. Jag ser fram emot att fortsätta pusha varandra, men nu som lagkompisar.”

Leo tog 2023 dubbla SM guld i juniorklass, utöver det har han meriter som seger i Banyoles Junior World Series från 2023 och en sjundeplats i Nove Mesto World Series som förstaårsjunior 2022. I år tar han, ihop med Edvin, steget upp i seniorelit/U23.

”Det blir naturligtvis en stor omställning med framför allt tuffare motstånd och längre tävlingstid. Det är en utmaning jag ser fram emot! Teamet ger mig bra förutsättningar att växa in i en ny klass och skapa de förutsättningar som krävs för att prestera.”

Säsongen startar i februari med tre tävlingshelger i Spanien.

Foto: Jessica Blomqvist

Share.
Leave A Reply