Ut med Bontrager och in med mer av Trek när de nu släpper nya versioner av hjälmarna Velocis och Ballista.

Trek Velocis Mips

Velocis är en mångsidig landsvägshjälm som nu blivit lättare än någonsin, i storlek 54 väger den in på ynka 235 gram. För att komplettera låg vikt med strukturell integritet har man i hjälmen skapat bryggor i OCLV kolfiber (samma typ -ish av kolfiber man hittar i Treks ramar) Enligt Trek gör den nya designen hjälmen både snabbare och svalare (38% svalare för att vara exakt)

I hjälmen hittar man även Mips air som ger ett synnerligen välintegrerat rotationsskydd. Den har även fått BOA 360 som innebär att en liten nylonrem löper runt hela hjälmen och in i spännet, man spänner alltså inte enbart en liten del i nacken. Resultatet är en väldigt bra passform, ja vi har testat den så vi vet!

Blå = snygg!

Fronten har fått en liten avfasning som ger ett större synfält då man alltså inte har en kant som hänger ner och över glasögonen/pannan. Notera även den gummerade delen av sidorna som är till för att hålla glasögon på plats.

Velocis, har redan synts på Trek-Sagafredoteamet

Trek Ballista Mips

När det är farten som verkligen räknas är det istället nya Ballista som gäller. Jämfört med Velocis sparar den 10.1 watt, vilket rent konkret innebär en hel cykellängd vid en sprint enligt treks egna beräkningar

Mer aero men till priset av mindre svalka, gissar vi
Share.
Leave A Reply