Har varit på jakt efter en mobilhållare till cykeln och nu tror jag att jag hittat en hållare som kan fungera bra. Eller jag kanske ska säga en modell – med tre olika fästen. För jag är inte helt säker på vilket fäste som kommer vara det mest lämpliga, och det kommer kanske vara så att det kommer att skifta beroende på vad jag ska göra under cykelturen.

Fabrikatet är SP Connect och det fungerar på så sätt att man monterar på ett särskilt mobilskal på mobilen, ett skal med ett fäste på baksidan. Fästet på baksidan gör att skalet är lite tjockare än ett vanligt skal men det är ytterst lite. Sedan monterar man ett fäste på cykeln där man sedan fäster mobilen genom att vrida den ett kvarts varv. Jag prövar tre olika fästen som placeras på tre olika platser:

  1. Top capen på styrstammen ersätts med ett fäste för mobilen
  2. Ett fäste monteras mitt på styrstammen
  3. En arm med ett fäste längts fram monteras på styret


1, Top capen ersätts med ett fäste för mobilen

 


2, Ett fäste monteras mitt på styrstammen

 


3, En arm med ett fäste längst fram monteras på styret

 


Fästet på baksidan av mobilskalet. Mobilen fästs genom att den vrids på plats. Det är möjligt att fästa mobilen stående eller liggande

 


På armfästet finns även möjligheten att montera en actionkamera under mobilen. En kompakt och funktionell lösning. Det är också möjligt att montera en lampa i detta fäste

 


Mobil, actionkamera och styrväska – allt får plats

 


Regnskydd finns och träs över mobilen

Nu kommer jag testa de olika fästena en tid framöver för att finna ut vilket/vilka jag tycker fungerar bäst. Återkommer med en rapport framöver hur jag tycker de olika fästena fungerar och vilket/vilka jag föredrar.

 

 

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Share.
Leave A Reply