Jag gillar cykelsport. Tittar på en hel del cykeltävlingar på teven. Ibland hänger min 9-åriga dotter på och tittar med mig. När vi sedan är ute och cyklar händer det att hon leker att hon är någon av cyklisterna hon sett på tv – Nairo Quintana är en favorit. Och det är nästan uteslutande män.

Förutom när hon leker cykelcross – då är det bara kvinnor hon säger sig vara. Titta pappa, jag cyklar som Ceylin (del Carmen Alvarado), eller som Sanne Cant (hon gillar den belgiska mästartröjan).

Ceylin del Carmen Alvarado – världsmästarinna i cykelcross. Och ofta i tv-sändningar.

99,9 procent av tv-sända landsvägstävlingar är herrtävlingar. Cykelcross har en avsevärt jämnare fördelning, där i stort sett alla större tävlingar visar såväl dam- som herrklass. Och omgående identifierar sig min dotter med dessa kvinnor i cykelcross. Hon säger till exempel aldrig att hon är Mathieu van der Poel när hon leker cykelcross. När det är landsvägscykling på tv är den ständiga frågan från min dotter: när ska flickorna cykla? Vad svarar jag min dotter?

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Share.

1 kommentar

  1. Du får låta din dotter följa Jenny Rissveds enorma framfart på Redbull.TV, där har vi en stor svensk damstjärna.
    Alternativt å kan media lära sig att bevaka brett som t.ex vårt Svenska medaljhopp i Paralympics, Anna Beck……

Leave A Reply