Det blev inget annat en svensk succé och storslam på sista etappen på tjeckiska Gracia Orlová tour avslutades på söndagen. Jenny som körde i den gula ledartröjan gick och vann totalen där även Emilia Fahlin blev trea och Sverige vinner lagtävlingen.

Sista etappens 102 kilometer blev var plattare än de närmast föregående dagarna och hade inga bergspris, vilket betydde att Rissveds blev kvar på andraplatsen i den tävlingen. Men dagen var inte helt lätt att kontrollera för det svenska laget, som hade allt ansvar för att hålla ihop klungan denna söndag.

”Ganska snabb körning i dag med många attacker. Vi hade en del problem till att börja med att kontrollera tävlingen helt, men tjejerna knöt ihop det bra på slutet”, säger Wetterhall.

Emilia Fahlin kraschade mot slutet, men det var innanför trekilometersmarkeringen så hon behöll samma tid som klungan och med det tredjeplatsen i totalen.

Emilia har också haft kaptensrollen under Gracia Orlová tour och var på alla sätt extremt viktig denna söndag.

”En stor eloge till Emilia. Hon har verkligen axlat kaptensrollen på ett jättebra sätt och styr och ställer i skeden när vi inte riktigt kan vara med tips och coachning från bilen.”

Podiet på sista etappen 

1 Dominika Wlodarczyk, Atom Deweloper Wrocław
2 Jenny Rissveds, Sverige +0
3 Flen van Eynde, Fenix-Deceuninck Continental +0

Totalställningen efter sista etappen 

1 Jenny Rissveds
2 Dominika Wlodarczyk
3 Emilia Fahlin

Ebba Grankvist, Tilde Hammarström, Karin Söderqvist och Felicia Bengtsson fick också gå upp på podiet, tillsammans med Jenny Rissveds och Emilia Fahlin.

Källa: SCF

Share.
Leave A Reply