På den första av fem etapper på Gracia Orlová tour i Tjeckien cyklade Jenny Rissveds till sig en andraplats och Emilia Fahlin kom trea.

”De krigade på jäkligt bra hela gänget. Det är taggade tjejer här i Tjeckien”, säger assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall.

På fjolårets upplaga slutade Jenny som två i totalen (det var hennes första internationella seniorloppet som landsvägscyklist) Nu tillhör hon förhandsfavoriterna och levererade direkt. Emilia Fahlin, som vann detta etapplopp 2018, fanns med på placeringen bakom. Och det var en väldigt fin laginsats som bäddade för detta.

”De gör ett väldigt bra jobb ihop. En samlad svensk grupp långt fram som lämnar av Jenny och Emilia i bra position inför finalen där Jenny då slutar tvåa och Emilia trea bakom en polska”, säger Wetterhall.

Ebba Grankvist, Tilde Hammarström, Karin Söderqvist och Felicia Bengtsson var det som också hade del i spetsplaceringarna.

Hur sammanfattar du till sist tjejernas insats i dag?

”GRYMT! Det är väl egentligen det enda man kan säga i det här läget. Vi ska hem och ladda om, men det här ser ju väldigt lovande ut – vilket är kul.”

Pallen efter första etappen

1 Dominika Wlodarczyk, Atom Deweloper Wrocław
2 Jenny Rissveds, Sverige
3 Emilia Fahlin, Sverige

Källa: SCF

Share.
Leave A Reply