I går fick jag den stora äran att mottaga Svensk Cyklings opinionspris 2022. Priset delas ut till någon som gjort särskilt förtjänstfulla insatser för att lyfta cykelfrågor på den politiska agendan genom opinionsbildning och påverkat samhällets syn på cykling i en konstruktiv anda.

 

Motiven till att jag fick priset är dessa:

”Krister Isaksson har under lång tid oförtröttligt arbetat för att höja kvaliteten på cykelinfrastrukturen i Sverige. Med väl underbyggda fakta, enorm kunskap och stort tålamod, alltid på de cyklandes sida, har han använt sig av artiklar, intervjuer, föredrag, sociala medier och framförallt bloggen på Bicycling.se, som i år firar hela 10 år. Med vass penna men även humor, har Krister påtalat de stora brister som finns för cykeltrafiken och gång på gång visat på bättre lösningar. Han upprör och berör, hans insatser delas och kommenteras och påverkar Cykelsverige och dess makthavare till det bättre. Genom sitt arbete visar han att det är möjligt att få till förändring och inspirerar oss alla till att försöka påverka politiker och andra ansvariga i olika cykelfrågor. Krister är även välkänd i stora cykelländer som Danmark och Nederländerna.

En sann eldsjäl och skicklig opinionsbildare och en värdig vinnare av Svensk Cyklings opinionspris.”

 

Stolt, hedrad, glad och rörd över att mitt långa och tålmodiga arbete för cykeltrafiken uppmärksammas på detta sätt. Jag är ju inte verksam i en bransch där man i parti och minut får priser och utmärkelser så det gör det extra roligt att få mottaga ett så fint pris.

 

Nu får vi se om detta pris sporrar till fortsatt arbete. Eller om det är dags att sluta – när man så att säga fått finaste priset och är på topp! 😉

 

Stort tack till er som nominerade mig till priset och tack till Svensk Cyklings styrelse som beslutade att det var jag som skulle få priset. Tack också till alla som funnits där under denna långa cykelresa, som sporrat, som inspirerat, som lärt mig och delat med sig av sin kunskap. Tack också till alla er som läser och tycker till om det jag skriver och delar.

 

Nu blir det bubbel och klackarna i taket!

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Share.

3 kommentarer

  1. Jocke von Schéele on

    Grattis! Mycket välförtjänt. Jag är inte orolig för att du ska ”sluta på topp” – jag tror nämligen du kommer göra ännu större nytta i framtiden, när vi måste genomföra en samhällsomställning, förutom att vi behöver lösa trafikproblem. Och det tror jag du vet, och inte kan låta bli att vara med om. 😉

  2. Krister Isaksson on

    Stort tack Jocke! Jag får se det som världens längsta etapplopp. Med bra hjälpryttare och frekvent lagning ska det nog gå att hålla spets ett litet tag till! 😉

  3. Stort grattis Krister! Har följt dig i många år och hoppas få möjligheten att göra det i många år till. Din djupa kunskap, ditt stora intresse för att saker ska göras rätt från början och ditt sätt att formulera dig på gör mig glad och optimistisk inför framtiden. Kanske Stockholm kan bli en cykelstad värd namnet i framtiden.

Leave A Reply