”Jävla bög” – det blev jag kallad igår. Efter att jag hade påtalat att det kanske vore bra om han respekterade och följde trafikreglerna. Lite oklart vad bög har med trafikregler att göra och hur en främmande människa kan veta något om min sexuella läggning.

Det är inte första gången jag blir kallad ”bög” – det händer lite då o då. Då har det uteslutande handlat om min klädsel. Att jag har läggningen och böjelsen att ofta klä mig i olika former av lycra och funktionskläder när jag cyklar. Tajta kläder, ibland färgglada och en del byxor har en liten blöja insydd där bak – så att det ska vara behagligt att sitta länge i sadeln. Klär man sig så när man cyklar finns alltså den uppenbara risken att man blir kallad ”bög” av vissa. Och det är bara män som gapat bög efter mig, aldrig en kvinna.

Så om bög är att vara tolerant, öppensinnad, medmänsklig, empatisk, glad och med en kärlek till färgglada och tajta kläder är jag på bögarnas sida alla dagar i veckan.

Cykla fint därute och använd gärna tajta, färgglada och vackra kläder!

En gång i tiden var också frisyren viktig!
Share.

1 kommentar

  1. Känner igen väldigt mycket. Blev kallad jävla bögjävel när jag sprang på en trottoar som korsar infarten till matjättens parkering. Knackade lite lätt i plåten på bilen som höll på att köra över mig. Nu sprang jag visserligen men iklädd motsvarande tajta plagg. Hen hade tydligen ingen aning om om min sexuella läggning.

Leave A Reply