Isaberg har de senaste åren satsat rejält för att kunna etablera sig som södra Sveriges MTB-centrum. Runt berget har allt fler leder anlagts samtidigt som teknikområdet utökats, senast förra sommaren byggde man en 2,500 m² Pumptrack. Tack vare en 6-stolslift som tar en till toppen kan man sen några år tillbaka även cykla liftburet på Isaberg. Nu lanserar man en MTB-festival som äger rum den 29 april-1 maj.

Festivalen är även en mässa där besökarna kan klämma och känna på årets nyheter på cykel- och tillbehörsfronten. Man kommer bjuda på olika clinics där man kan få lära sig nya färdigheter, både teoretiskt och i praktiken, tänk enduro, hopp och pumptrack. Även barn och ungdomar har möjligheter att ha kul och lära sig mer på ett kids camp. Under festivaldagarna anordnas också guidade turer på alla typer av leder. Tanken är att det ska bli en samlingsplats för likasinnade.

-Vår satsning på att bli en MTB-destination att räkna med i södra Sverige har utvecklats mycket fint de senaste åren. Nu kände vi att det var läge att bjuda in alla regionens cykelentusiaster till årets säsongspremiär, så vi tillsammans kan utvecklas och inspireras till en superfin cykelsäsong sommaren 2023. Vi välkomnar alla MTB-frälsta till festivalen, säger Louise Söderlund, Isabergs VD

Några varv i parken…
…eller kasnke i pumptracken
Share.
Leave A Reply