Så här skriver de i dag på sin hemsida:

Fastighetsägarna Stockholm välkomnar cykelparkeringsnorm

Enligt en artikel i Svenska Dagbladet den 11 mars föreslår trafikborgarrådet i Stockholm Daniel Helldén (MP) att det ska införas en ny cykelparkeringsnorm vid nybyggnation av flerbostadshus. Fastighetsägarna Stockholm välkomnar beskedet.
– Det är glädjande att staden tar initiativ till att skapa fler cykelparkeringar i nyproducerade områden säger Sara Haasmark, hållbarhetschef Fastighetsägarna Stockholm.

Cykelpendlandet ökar kraftigt i Stockholm, det ställer nya krav på infrastrukturen vad gäller exempelvis cykelbanor, men även parkeringsmöjligheter vid hemmet och vid arbetsplatsen är viktiga för att få cyklandet att fortsatt öka. 
– Vi vet att våra medlemmar har ett stort ansvar för att underlätta ökat cyklande, intresset är jättestort, en tydlig trend är exempelvis att kontorshyresgäster i allt större utsträckning efterfrågar cykelparkering och bra omklädningsrum för de anställda säger Sara Haasmark, hållbarhetschef Fastighetsägarna Stockholm. 

Ord och inga visor. En modern och framtidsinriktad organisation som tar ansvar för sin del av ett hållbart transportsystem. Hoppas fler följer detta goda exempel.

 

 

 

 

Share.
Leave A Reply