Har ju blivit en del inlägg på bloggen om olika saker som placeras i cykelbanor. Detta är nog första gången som jag gör ett inlägg om ett skåp – placerat mitt i cykelbanan. Det är Exploateringskontoret i Stockholm som lyckats med denna bedrift. Och när detta felanmäls så lyckas projektet hitta lite gul tejp som de kletar ut på skåpet. Så här såg det ut innan cyklande började felanmäla skåpet:

Efter ett antal felanmälningar lyckades projektet hitta lite gul tejp att kladda på skåpet:

Vi backar bandet lite. Kontoret exploaterar i området och bygger alltså om cykelbanan, de flyttar en belysningsstolpe så den inte står mitt i cykelbanan samt tar bort en gräsremsa. Men låter samtidigt elskåpet stå kvar – mitt i cykelbanan. Så här såg det ut på platsen innan ombyggnation:

Och sen öppnar de sträckan för trafik. Utan någon som helst utmärkning eller varning för skåpet. Detta sker först efter ett flertal felanmälningar. Och då lyckas de hitta lite gul tejp. Inte ens vedertagen utrustning som ska användas för utmärkning av hinder i körbanan lyckas de skaka fram.

Det är verkligen lekstuga i den högre skolan. Och tyvärr inte särskilt ovanligt när det gäller Exploateringskontoret i Stockholm – de visar ständigt upp sin låga ambitionsnivå när det gäller cykeltrafik. Har ju skrivit massor av inlägg på bloggen om hur denna förvaltning gång på gång lyckas skapa usel och farlig cykelinfrastruktur. Cyklistbloggen har ju också en hel del inlägg om detta kontors ständiga misslyckanden. Och det kommer bara att fortsätta. För ingen bryr sig egentligen. Kontoret och dess politiska ledning är uppenbarligen fullständigt nöjda med att om och om igen producera skit och farliga lösningar. Kan inte låta bli att imponeras över hur lågt man kan sjunka i sin yrkesstolthet.

Share.
Leave A Reply