Ett litet café på Kungsholmen i Stockholm. Jag arbetade då på Trafikkontoret i närheten och vid luncherna passerade vi ofta denna lokal. Det var tidigare ett sunkigt ställe som kollegorna på miljöförvaltningen varnade för och som vi aldrig besökte. Så en dag när vi passerade såg vi att det var ny verksamhet och nya ägare. Och framförallt såg vi reklamskylten.

Bakom disken fanns Hanna och Kalle. Det visade sig att Kalle var Kalle Bern, mångårig medarbetar på cykeltidningen Kadens. Detta blev nu stället där jag ständigt tog morgonfika och fika efter lunchen. Mina kollegor, konsultvänner och Kalle fixade tom en överraskningsfika när jag fyllde 40 år!

Så en dag, efter år av cykelsnack, espressos och andra smaskigheter frågade Kalle om jag inte ville skriva en krönika i tidningen. Jag blev smickrad men samtidigt nervös. Jag, en byråkrat som bara skrivit ”byråkrattexter” skulle nu skriva en krönika. Gå från stelbenta och faktaspäckade texter med analys och konsekvens till att skriva mer från hjärtat, mer tyckande och åsikter. Jag sa det till Kalle och jag bad om deras hjälp. Och den hjälpen fick jag. I allra högsta grad.

Och nu sitter jag här. Många år senare. Många krönikor senare. Och väldigt många blogginlägg senare. Och allt började av en ren tillfällighet. Kalle och Hanna öppnade ett fik, ett fik nära mitt jobb. Där jag såg en reklamskylt för Peugeotcyklar. Där jag började fika och snacka cykel med Kalle.

Stort tack Kalle, Stefan, Andreas, Luca och inte minst min redaktör Åsa som gör mina texter så mycket bättre. Mitt liv har blivit rikare tillsammans med er.

Share.

5 kommentarer

  1. Trafikistan.se on

    Från TK har du samlat massor av kunskap och erfarnhet. Men som fristående har du fått en annan möjlighet att uttrycka det fritt och vara ett stöd i den växande cykeldiskussionen. Det är en stor tillgång för oss. Så tack Kalle, Stefan, Andreas, Luca och Åsa för det!

  2. Krister Isaksson on

    Trafikistan.se, tack! Exakt, en helt annan möjlighet till att kommunicera och agera. Och en helt annan kanal att nå ut. Ibland rena terapin för mig själv att få skriva av mig. Och är överväldigad över att så många vill läsa det jag skriver.

  3. Du gör skillnad, Krister – stor skillnad! Sakligt och med inlevelse, baserat på kunskap och erfarenhet. En viktig röst som för trafikmiljön (för cyklister) framåt.

  4. Gänget på redaktionen on

    Nöjet är helt på vår sida, Krister. Tack för allt du gör för cykelns framtid och allt vi får lära oss på vägen!

Leave A Reply