Emma Johansson bjuder nu återigen in unga cykeltjejer att söka SilverEmmas Stipendium för att stötta unga idrottskvinnor i deras fortsatta karriär.

Emma Johansson är en av Sveriges mest framgångsrika landsvägscyklister genom tiderna och har tagit flertalet VM-medaljer samt dubbla OS-Silver. Stipendiet instiftades i samarbete med Nice Events Scandinavia. Stipendiet delas ut årligen och även i år delas det ut till en ung, kvinnlig cyklist. Stipendiet är på 30 000 kronor och stipendieansökningar tas emot med start 1 september.

-Den här lite ändrade inriktningen på stipendiet att dela ut det till en individ är väldigt spännande, säger Emma Johansson. Det ska bli otroligt roligt att även i år kunna dela ut 30.000 kronor till en ung, kvinnlig cyklist för att stödja henne i början av karriären.

Emma Johansson

Stipendiet ska bidra till utvecklingen av tjejaktiviteter inom cykelsporten. Det ska motivera unga tjejer till att välja cykling som idrott, med betoning på såväl bredd och nöje som elit inom tävlingscykling i alla grenar, och det ska gå till en kvinnlig cyklist som inte är äldre än 22 år och som är aktiv inom cykelsporten. Stipendiesumman 2023 är på 30.000:- och ansökan ska vara inskickad senast den 15 oktober 2023.

Förra året delade stipendiet ut till Karin Söderqvist (bilden)
-Juryn fastnade för Karin Söderqvist då vi tyckte att hennes ansökan förenade hennes glädje för cyklingen med hennes ambition att verkligen satsa för att nå toppen, säger Emma Johansson. Jag önskar henne all lycka i framtiden och det ska bli otroligt roligt att kunna dela ut 30.000 kronor till en ung, kvinnlig cyklist för att stödja henne i början av karriären.

-Att ha fått stipendiet har varit till stor hjälp för mig och jag är väldigt tacksam att jag fick äran att ta emot det. Jag kommer ihåg när jag fick mailet i höstats, blev så glad och visste inte riktigt vad jag skulle svara mer än att jag var så himla glad och tacksam för förtroendet! Du har gjort och gör ju fortfarande väldigt mycket för sporten Emma! Säger Karin Söderqvist

För mer information se www.silveremma.se eller kontakta Emma Johansson på emma@silveremma.se eller Björn Delin på bjorn.delin@niceevents.se.

Share.
Leave A Reply