canyon_spectral_cf_online_banner

I förra delen om cykla och fiska skrev jag om cykeln och utrustningen jag använder på de kortare turerna. I denna del tänkte jag gå igenom vilken utrustning jag använder på de lite längre turerna. Det kan handla om att cykla till en sjö och fiskeplats som ligger att några mil bort, alternativt att jag vill cykla till flera sjöar under en och samma dag och pröva fiskelyckan.

Cykeln jag använder för dessa turer är en cykelcross som jag anpassat för att bättre passa längre cykelturer på grusvägar och stigar. Jag har satt på däck anpassade för gruscykling. Så breda däck som cykeln tillåter för att för att ge bra fäste och komfort. Sen har jag även satt på en kortare styrstam och höjt styret lite för att få en lite mer upprätt och bekvämare sittställning.

 

Fiskeutrustningen är annorlunda än på de korta turerna. På de kortare turerna använder jag ju en traditionell cykel med pakethållare som jag monterat spöhållare på. Det har jag inte nu utan jag cyklar enbart med en ryggsäck för att få med mig utrustningen.

Jag använder ett fyrdelat spö, alternativt ett teleskopspö, som jag enkelt fäster på utsidan av ryggsäcken. Spöet kommer med ett mycket bra spöfodral. Fodralet är halvhårt och och utformat så rullen kan sitta kvar på spöet – suveränt då det både skyddar bra och det går lite fortare att börja samt avsluta fiskepassen när rullen kan sitta kvar på spöet.

 

 

Övrigt jag har med mig i ryggsäcken är självklart en betesbox med beten, några verktyg och en liten tackelväska med tafsar, beteslås och dylikt. I och med att jag bara har ryggsäcken för packning så tvingas jag tänka igenom vad som är det absolut nödvändigaste. Det är ett enkelt och avskalat fiske.

 

Lite beroende på årstiden och vädret har jag ibland med mig lite extra kläder, mössa och så vidare. Samt ofta en liten matsäck. Dricka har jag i flaskan i flaskstället. 

 

Ibland på cykelfisketurerna händer det att fiskarna är samarbetsvilliga och hugger på mina beten. Då blir det gäddhäng!

 

 

Vill ni se mer av cykla och fiska så följ mig på Instagram – där lägger jag frekvent ut bilder från cyklingens och fiskets underbara värld.


Relaterade inlägg:

Share.
Leave A Reply