Första upplagan av Canyon Endurace kom för snart 10 år sedan och har sedan dess tweakats i olika versioner. Lagom till 10 års jubileet släpper man en ny och omarbetad version i där fokus ligger på mångsidighet, integration och fart!

Aeroad CFR och Ultimate CFR har länge representerat top of the line i Canyons landsvägsserie och på världstouren. Nu släpper man för första gången en Endurace i samma tappning, kort och gott den snabbaste komfortracern från Canyon någonsin.

Lättjusterad
Endurace CFR (och CF SLX )har Canyon’s CP0018 Aerocockpit som lätt går att justera 40 mm i sidled och 15 i höjd utan att man behöva kapa alls.

Lättpackad
En integrerad packbox på överröret som fått namnet LOAD gör det enkelt att få med en korv full med allt det man behöver när nöden har sin lag.

Korven som kan stoppas med det nödvändigaste.

Mer plats
Endurace kommer med 30 mm gummi fram och 32 mm bak, men har plats för upp till 35. Vilket gör att man får en hoj som gör sig bra på både grus och som CX hoj.

Bekväm, precis som innan
En komfortracer måste ha, ja komfort. Så precis som tidigare har även Endurace SFR fått den flexande sadelstolpen VCLS 2.0 som ger ca 20 mm flex i en lätt och mekaniskt okomplicerad lösning.

Och ja, snabbare. Vilket i detta fall betyder mer aero!
Tillsammans med experterna på Swiss side har man gjort flera ändringar som ska spara 7 watt mot föregångaren vid en hastighet på 45 kmh. Lösningen stavas en integrerad styrkombo, en mer slimmad gaffel, ett smalare styrrör och andra korrigeringar i ramen.

Snabb och mångsidig komfort, kort och gott.

Billigast i nya linupen är Endurace CF SLX 7 eTap som går loss på ca 4000 €, dyrast är Endurace CFR WRL som kostar 10 000€.

Läs mer hos Canyon

.

Share.
Leave A Reply