Dagens tävlingar på e-Enduro scenen är notoriskt hårda och loppen kan bjuda på fyra timmars tävlande där man ibland klättrar över 3000 höjdmeter. Det är för denna arena som Canyon byggt sin nya Strive:ON.

Receptet heter progressiv geometri med 160mm slaglängd bak och 170 fram. Byggt runt ett lätt kolfiberchassi centrerat kring Boschs Performance Line CX och CX Race-motorerna som har 600 watts maxeffekt och 85 Nm vridmoment till pedalerna. För att kunna välja mellan prestanda eller låg vikt kommer batteriet i två olika storlekar, 625 wh eller 750 wh. Och den kommer bara som Mullet! Alltså med 29″ fram och 27.5″ hjul bak.

Motorenheten och framdrevet är skyddat av en moto-inspirerad glidplatta monterad direkt på motorn, allt för att klara hårda tag i tuff terräng.
Ingen shapeshifter på Strive:ON

Länkaget är omdesignat och man har valt att ta bort den shapeshifterteknologi man hittar på analoga Strive. Den nya designen ger mer utrymme för ett flaskställ och topprörsförvaring. Vikten ligger på mellan 24 och 24.5 kg.


Sadelvinkeln ligger på 78 grader och styrvinkeln på 63.5 grader. Allt för att får till en hoj som både kan klättra men även hantera fart.

Fabien Barel gör det han kan bäst.

Canyon har designat Strive: ON för rejs, den kommer bara i deras ”finaste” CFR kolfiber, alltså varken i en CF eller aluversion. Men även om den nu är skapad för tävling på toppnivå, är det ju gissningsvis även en väldigt kul och rolig hoj för den som vill ha en aggressiv e-MTB med mycket prestanda. Hela sortimentet består av 3 modeller.

Strive:ON Underdog 5,799 €
Strive:ON CFR 6,999 €
Strive:ON CFR LTD 9,499 €
Priserna gäller om man väljer det mindre 625 wh batteriet, vill man ha det större kostar det 200€ mer

Share.
Leave A Reply