Då och då får jag frågan vilken cykel ska man välja. Så nu tänkte jag berätta hur jag och min dotter gick till väga när det var dags för henne att skaffa en ny cykel.

Vi har sådan tur att bara några hundra meter från där vi bor ligger en bra cykelaffär med ett stort utbud av olika cyklar och proffsig personal. Så vi hoppade upp på cyklarna och cyklade i väg till Sportson.

Ny cykel på gång – förväntningarna är stora!

Inne i affären finns ett hav av cyklar, man blir nästa förblindad av utbudet och man vill ju klämma och känna på nästan alla!

Alltid testa bromsarna, varför är det så?

För att hjälpa dig på vägen vid val av cykel har Sportson utvecklat en ”Cykelväljare”. Du skriver in din längd, din önskade budget och klickar för dina önskemål samt hur du främst kommer att använda cykeln och ut trillar sedan ett urval av cyklar. Sagt och gjort, vi fick hjälp av Jennifher och det som kom ut när dottern berättat mer om sitt cyklande var diverse hybridcyklar. Det vill säga tämligen lätta cyklar, lite sportiga, flera växlar, hydrauliska bromsar mm. Cyklar som man också kan bygga på med olika tillbehör så som till exempel skärmar, pakethållare.

Sett till att jag vet hur min dotter cyklar och var, samt vad hon själv berättar och tycker om olika cyklar så var detta en bra träff av ”cykelväljaren”. Hon vill absolut inte ha en tung och otymplig cykel. Hon vill kunna cykla tämligen långt (inte landsväg) och förhållandevis snabbt. Hon har heller inget behov av att ha med sig massor av packning, de gånger hon har med sig grejer använder hon ryggsäck.

”Cykelväljaren”

Så nu var det bara att börja gå igenom ett antal olika hybridmodeller, olika storlekar samt provcykla dem. Även cykla några andra cykelmodeller för att jämföra och känna skillnaderna. Detta är verkligen något jag starkt rekommenderar – testcykla många cyklar och gärna olika typer av cyklar. Då kommer du känna skillnaderna och sannolikt vad du uppskattar mer eller mindre.

Testcykling pågår!

När sen dottern valt cykel var det dags för Daniel att skruva ihop den och montera på tillbehör, medan hon stod utanför och trånade efter sin nya cykel.

Daniel monterar och utanför ett olidligt och otåligt väntande!

Färdig!
Nu cyklar vi hem med den nya cykeln med leende på läpparna. Jag gillar verkligen cykelaffärer som man kan cykla in och ut ur!

Vi har många cyklar i min familj. Ofta fixar jag med dem själv men ibland finns inte tiden eller att jag helt enkelt inte har tillräcklig kunskap och reservdelar. Då är det så himla skönt att ha en bra cykelaffär med verkstad, bara några hundra meter från bostaden, där jag kan få hjälp med cyklarna.

Tack Jennifher, Fredrik, Daniel med flera på Sportson för hjälp och tålamod när vi skulle köpa cykel! Vi ses när det är dags för första servicen!

Relaterade inlägg:

Jag hänger även på Twitter och Instagram

Share.
Leave A Reply