Det drar sakta men säkert ihop sig till ytterligare en långloppssäsong på MTB. För tjugoförsta året välkomnar Långloppscupen landets alla MTB-cyklister till dessa klassiska arrangemang.

”Det har varit en tuff utmaning för alla arrangörer att komma tillbaka efter två år av förödande pandemirestriktioner med konsekvenser på flera plan. Förra året genomfördes Långloppscupen och säsongen 2023 körs det igen, nu med full kraft. Arrangörerna är taggade och ser fram emot kommande tjugo år” heter det i ett pressmeddelande till redaktionen.

Finnmarksturen är en klassiker i Långloppscupen men har i år tvingats ta paus med sitt arrangemang till följd av stora både tekniska- och tillståndsproblem kring sin bana. De tar nya tag inför 2024.

Engelbrektsturen övertar då Finnmarksturens tänkta datum, 30 juli. Det innebär att MTB-SM och Engelbrektsturen nu genomförs under var sin helg och att den tidigare arrangemanskrocken är löst.

Avslutande deltävling, Bockstensturen i Varberg, har i år tilldelats SM-status (XCM) på den längre av arrangemangets banvarianter. En värdig avslutning på årets Långloppscup.

Samtliga Långloppscupens lopp är seedningsgrundade till Cykelvasan. Vill du seeda dig och placeras i det startled som passar dig bäst vid starten i Sälen, då har du alla chanser på Långloppscupens deltävlingar.

6 maj – Billingeracet, Skövde
28 maj – Lida Loop, Stockholm                       
2 juli – Ränneslättsturen, Eksjö                 
9 juli – Mörksuggejakten, Rättvik              
30 juli – Engelbrektsturen, Norberg            
2 sept – Bockstensturen, Varberg             

Share.
Leave A Reply