Nu drar det sakta men säkert ihop sig till ytterligare en långloppssäsong på MTB. För tjugotredje året välkomnar Långloppscupen/Nissan X-Trail Challenge landets alla MTB-cyklister till detta klassiska arrangemang och hörnsten inom svensk mountainbike.

I Långloppscupen 2024 ingår sju av landets mest intressanta långlopp på mountainbike. Varje deltävling genomförs av lokala cykelklubbar med lång och god erfarenhet av att arrangera stora och välbesökta event. Cuparrangemangen lockar under säsongen en stor och brokig skara cyklister i alla åldrar. Deltagarnas inställning och bakgrund skiftar. För många är loppen spännande styrkeprov, för andra ett annorlunda äventyr och en ny erfarenhet. Arrangörerna har tagit fasta på önskemål från en starkt växande grupp motionärer som hittat nya utmaningar i långloppen runt om i landet. Det innebär inte att elitgänget glömts bort. Ambitionen är att åstadkomma en väl avvägd blandning mellan prestation och upplevelse.

Bockstensturen i Åkulla bokskogar utanför Varberg har för andra året tilldelats SM-status (XCM) på de två längre av arrangemangets banvarianter.

Årets cupavslutning genomförs i samband med Stenbocksturen i Boxholm, strax söder om Mjölby. Stenbocksturen är ny deltävling i sammanhanget men har genomförts några år. Arrangörer är Boxholm-Ekeby SK och Mjölby CK.  

Samtliga lopp i Långloppscupen är seedningsgrundade till Cykelvasan. Vill du seeda dig och placeras i det startled som passar dig bäst vid starten i Sälen, då har du chansen på någon av Långloppscupens deltävlingar.

Arrangemangsdatum 2024

Share.
Leave A Reply