Så är det den 1 maj och det är dags att sadla om. Jag går på några månaders föräldraledighet, ska ut med döttrarna, cykeln, cykelkärran och njuta av andra delar av livet och verkligheten. Bloggen kommer självklart att leva vidare, dock med en annan frekvens och kanske med lite andra betraktelser. Exempelvis utmaningen att färdas runt med en cykelkärra på smala cykelbanor och bland alla dessa hinder som finns på våra cykelbanor. Men det fixar Cyklingsutredningen inom kort, bara att ge sig ut i körbanan och kräva sin plats bland ”Motormännen”, hoppas de inte ser mig som en framfusig cyklist!

Ni kan även följa mig på Twitter

Ut och njut av cykeln, våren och sommaren!


Så här vackert kan det vara när man färdas med cykel!

Share.

11 kommentarer

 1. Johan Erlandsson on

  Kul att stöta på dig i förrgår, synd att det blir mindre bloggande ett tag! Kanske avsluta med ett inlägg om nya svenska lastcykeln Velove? Sista chansen idag om du vill hinna före den där stora tidningen på Kungsholmen! 🙂 Här är resberättelsen Göteborg-Stockholm, och om vad som hände i Stockholm:
  http://www.ecoprofile.se/thread-2702-Velove-lastcykel-prototyp-2-Goteborg-Stockholm.html
  Så här kan det bli med döttrar och lastcykel:
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=498626326852873&set=a.479615358753970.1073741827.413767748672065&type=1&theater

 2. Krister Isaksson on

  Johan, detsamma! Tack för tipset o länkarna. Önskar att jag hade tiden för lite mer om lastcykeln, kanske kan vi göra nåt lite längre fram och kanske i tidningen?!

 3. Johan Erlandsson on

  Självklart! Det kommer bli fler nyheter. Nu när vi är nöjda med grundkonstruktionen kommer vi börja jobba med tillbehören, som kaross, skåp, semi-trailer, barnbänk m.m. Viktoptimering och att göra den så billig som möjlig att tillverka är också viktiga frågor för oss, som kanske kan vara intressant att skriva om.

 4. Njut av pappatjänsten, Krister! Jag kommer sakna dina texter med väl underbyggd ilska, men anar att du återkommer med förnyad kraft – så småningom.
  Trevlig sommar!

 5. Krister Isaksson on

  Arne B, tack, men jag är redan tillbaka! Sa bara att frekvensen skulle gå ner men nu undrar jag… Vi får se!

 6. pappaliv med barn och cykelkärra! å vad härligt det låter. passa på att njut!
  jag minns mina söner när de var små för typ 20 år sen..och alla cykelutflykterna vi gjorde.

 7. Krister Isaksson on

  Martin H, hahaha, ja jösses! Man tror ju att det är ett skämt eller dålig film men det är verkligheten vi ser, rätt upp o ner. Så illa är det ju inte här men vi ska ju inte på något sätt jämföra oss med något som uppenbarligen inte är cykelinfrastruktur överhuvudtaget. Kan inte låta bli att undra hur det står till i huvudet på de som skapat detta…

 8. mbillberger on

  Måste haka på lite på Martins kommentar och din egen om cykelkärra på smala cykelbanor. Är det någon som vet hur det ligger till med tolkningen av trafikförordningen (bl a 3kap 6§)? Dvs om det är fysiskt omöjligt att köra på cykelbanan, är man då ändå skyldig att hålla sig där? Jag tänker på ett par cykelbanor i min omgivning där jag med kärra alternativt triken måste svänga av ut i terräng alternativt lyfta mitt fordon över hindren. På andra ställen går det visserligen att ta sig fram, men då förenat med stor fara (givetvis med hänsyn tagen enligt 3 kap 14-15§§)?

 9. Krister Isaksson on

  mbillberger, oj den var inte lätt. I slutändan en sak för polis och ev. domstol. Rent praktiskt så är det ju bara att cykla där man kommer fram och där det inte råder förbud för cykeltrafik.

Leave A Reply