Ett intressant inslag på P1 Studio Ett om cykling, en jämförelse mellan Köpenhamn och Stockholm och Sverige. ”   

”I Stockholm trängs cyklisterna på farligt smala cykelbanor. I andra delar av landet, och i Köpenhamn, görs motorvägar för cyklisterna. Reportage av Karin Arbsjö och samtal med Till Koglin, doktorand vid Lunds universitet och Per Ankersjö, (C) stadsmiljöborgarråd i Stockholm.”

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5223012

Betydelsen av ändamålsenlig infrastruktur för cyklister påtalas återigen… 

Med tanke på min bloggserie ”Titta en cykelbana…” så önskar man ju att kommunerna och Trafikverket kunde ta hand om det som redan finns!

Share.

2 kommentarer

  1. Krister Isaksson on

    Termen ”Cykelmotorväg” är med rådande nivå på cykeldebatten i Sverige tämligen olycklig. Ger en bild av massor av cyklister i hejdlösa farter (hur nu medelhastigheter på 20 km/t kan vara hejdlöst fort!), som givetvis bryter mot alla regler och visar noll hänsyn! I Stockholm har man ju valt ordet ”Pendlingsstråk” i stället för cykelmotorväg. Tänk vad ord har betydelse!
    Supercykelstiern som nyligen invigdes i Köpenhamn känns som ett hafsverk, inte riktigt genomarbetat i alla detaljer. Inte så konstigt att den får kritik från Holland, de har gjort cykellösningar med hög kvalitet i decennier utan att göra väsen av sig. Det är först på senare år de har förstått vilka värdefulla erfarenheter och kunskaper de besitter och börjar sprida det till omvärlden. Där är danskarna bättre försäljare och affärsmän av cykelinfrastruktur!
    Trafikverket har genomför en förstudie av Supercykelväg mellan Lund – Malmö. Mer info finns här: http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Skane/Flackarp-Arlov/Omradesinformation/LundMalmo-supercykelvag

Leave A Reply